Lopersinformatie

LOPERS INFORMATIE 2024

Algemeen : Jeugdlopen starten om 18.30 met voorlopers

5 km start om 19.15 jogging

10 km start om 20.oo wedstrijdloop

Jeugdlopen :

Hierbij is geen inschrijving nodig = gewoon aan de startstreep opstellen.

De jeugd wordt onderverdeeld in 2 groepen.

Eerste start van de jongeren ( t/m 8 jaar ) – zij lopen tot de RK Kerk in Nederlands Putte , keren daar en passeren de start/finishlijn weer om door te lopen tot de RK Kerk in Belgisch Putte alwaar ze weer keren en daarna finishen. De voorlopers zullen blijven voorlopen totdat de finishlijn voor de 1e maal is gepasseerd ( dus het hele stuk op ’t Hollands) Totale afstand is ongeveer 600 meter.

Nadat de jongeren de startlijn weer zijn gepasseerd starten direct de ouderen ( 9 t/m 12 jaar) – zij volgen het gewone parcours van de loop tot de afslag naar de Oosthoevestraat. Hier gaan zijn rechtdoor en komen tussen de kermiskramen op de Ertbrandstraat/Puttestraat. Voorlopers blijven hier voorop totdat ze de Albert Louisastraat indraaien

Na de finish worden allen in een fuik opgevangen en aldaar beloond met een “gevuld verrassingszakje Fuik ligt voor de overzichtelijkheid en de benodigde ruimte( hereniging ouders/begeleiders) direct na de start in het verlengde van het parcours.

Voorinschrijving :

Bij 5 en 10 km is dit mogelijk vanaf 15 augustus t/m woensdag 9 october. Hierbij geld dat vanaf dit jaar direct het inschrijfgeld dient te worden voldaan. Hiertoe wordt direct na de inschrijving de mogelijkheid geboden dit te doen via bankcontact of IDEAL

Inschrijving is dus pas definitief als het inschrijfgeld op de KBC bank is ontvangen.

Kosten voorinschrijving 10 euro.

Voorinschrijving is mogelijk op www.kermisloop.be

Voorinschrijvers kunnen hun borstnummer en T-shirt afhalen op zondag tijdens de Putse jaarmarkt ( tent tegenover R.K. Kerk Belgisch Putte ) of terplaatse in de doorgang van het woon/winkelblok ( Level4 / Dessano ).

Voorinschrijvingen, ingeschreven voor 5 october, krijgen een gepersonaliseerd borstnummer. Hun roepnaam, maximaal 7 posities, wordt op borstnummer gedrukt

Groepsinschrijvingen; groepen van meer dan 4 personen ( denk aan sportverenigingen) kunnen zich als groep inschrijven. Hierbij echter geen excel-file meer. Door, net als bij postorderbedrijven, het aanmaken van een mandje kunnen meerde inschrijvingen worden ingevoerd. Betalingsprocedure zie onder a.

Daginschrijving :

WIJ HEBBEN HELAAS GEEN DAGINSCHRIJVING MEER

U kunt nog WEL inschrijven op zondag ( 13 october ) in een tent op de jaarmarkt in Putte; schuin tegenover de RK Kerk van Belgsich Putte. Dit kan tussen 10.oo en 16.oo uur.

Kosten zijn dan 12 euro.

Bij inschrijving ontvangt U direct borstnummer en T- shirt

Ook zij die voor-ingeschreven zijn kunnen hier hun borstnummer en T-shirt al ophalen.

Borstnummers en T-shirt afhalen

Iedere deelnemer ontvangt ’n borstnummer en 1 T-shirt

Deze kunnen beiden worden afgehaald :

op de maandagavond aan de start; dit bij de doorgang van het woon/winkelblok ( Level4 / Dessano ), van 17.30 tot 19.45 uur

Zondag 13 october : in een tent op de jaarmarkt in Putte; schuin tegenover de RK Kerk van Belgsich Putte. Dit kan tussen 10.oo en 16.oo uur.

Het parcours & de loop

Parcours is geheel verhard, verkeersvrij en verlicht en loopt door de straten van zowel Nederlands als Belgisch Putte

Parcoursplattegrond

Omwonenden zijn via folders gevraagd niet op de straat te willen parkeren en zodoende het parcours geheel vrij te laten.

Lengte van parcours 2.420 meter ; dus de 5 km loopt 2 ronden / 10 km loopt 4 ronden.

Zowel bij de 5 als de 10 km wordt de eerste ronde met een extra lus verlengd; de ‘exacte’ afstand komt dan op 5.050 meter en 9.890 meter.

Alle bochten en stoepranden en eventueel andere obstakels zijn gemarkeerd met nadars en/of lint of met witte kalk ( putdeksels). Afsnijden van de bochten wordt op deze manier zoveel mogelijk onmogelijk gemaakt ( eigen veiligheid van de loper)

Aan de buitenzijde van alle bochten staat een seingever.

Vanaf de start wordt de eerste loper voorafgegaan door fietsers: 2 man politie ongeveer 25 meter voorop en voor de loper onze fietser met mascotte achterop.

De laatste loper wordt eveneens door fietser begeleid / met rode lantaarn.

Om het finishen ‘gemakkelijk’ te maken wordt er 100 meter voor de finish een wegsplitsing gemaakt. Er zullen 2 man staan: 1e 40 meter voor de definitieve splitsing als waarschuwing en de 2e op de splitsing zelf.

Rechts voor de lopers = finishfuik

Links voor de lopers = doorgaan volgende ronde

Na de finish is in de Grensstraat een drankpost ( sportdrank) voorzien voor de gefinishten.

Lopers die tijdens de loop behoefte hebben aan water ( of ….. ) dienen hiervoor zelf zorg te dragen.

Wedstrijklok staat opgesteld links van het parcours – voor in de podiumtent.

De complete uitslag wordt ongeveer 10 minuten na de wedstrijd gepland en wordt ter plaatse aangeplakt en doorgegeven aan de lokale pers. Natuurlijk ook plaatsing op eigen web-site: www. Kermisloop.be

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking wordt voor beide afstanden gepland direct na de laatste finisher van de 10 km. ( rode lantaarn – verwacht 21.15 uur)

Bij de 10 km, welke als wedstrijdloop geldt, worden zowel voor de uitslag als het bijbehorende prijzengeld naast de gebruikelijke ( Heren en Dames ) slechts 2 categorieën onderscheiden:

Voor de dames: tot 35 en 35 jaar of ouder

Voor de heren: tot 40 en 40 jaar of ouder.

Bij de 5 km, welke als jogging geldt, zijn er slechts 2 klassementen/podia: Mannen en Vrouwen. Er is geen onderverdeling naar leeftijd.

Alle podium winnaars krijgen naast de geldprijs een pak originele PUTSE JANHAGEL

De winnaars van iedere categorie krijgen natuurlijk ook bloemen.

De winnaar overall van de 10 km krijgt weer de taart met finish-foto.

Aanwezigheidstombola

Alle deelnemers dingen via hun borstnummer mee naar een tegoedbon voor een reis/vakantieweekend.

Waarde 450 euro.

Voor de toekenning en ontvangst van de prijs is persoonlijke aanwezigheid vereist.

Tombolatrekking = direct na de prijsuitreiking en het sluitstuk van het evenement.

Verzekering :

Via KBC verzekeringen is een B.A. en lichamelijke ongevallenverzekering bij ETHIAS

Herkenbaarheid Organisatie

Leden van het Organisatie team zijn kenbaar aan de polo shirts of jassen bedrukt met de tekst

ORGANISATIE ( KERMISLOOP )