logo_kermisloop_201x201px

 

Kermisloop Bubble Run 2020

 

Begin 2020 zaten we vol enthousiasme te filosoferen over de 15e (feest)editie van de KERMISLOOP; totdat COVID 19 zich in alle hevigheid manifesteerde. Na maanden van hoop, onzekerheid en twijfel is eind juli definitief de keuze gemaakt: onder deze omstandigheden is het onverantwoord om 2000 mensen op ’n kluitje te verzamelen. Jammer, maar helaas. Toch zijn we blijven zoeken naar wat wel mogelijk was om alle Putse Kermis-, en loopliefhebbers, een beetje het KERMISLOOP-gevoel te geven. Wel, het is de BUBBLE RUN geworden.

Wat is de bedoeling: Wij nodigen IEDEREEN uit om het gekende rondje van de KERMISLOOP alleen of in z’n eigen sportbubble een of meerdere keren te lopen. Logisch is natuurlijk 2 of 4 maal ( 5 of 10 km ). Natuurlijk best niet iedereen op de gekende maandagavond, maar hiervoor accepteren wij de hele originele kermisperiode van zaterdag 10 oktober t/m zondag 18 oktober ( koekloten). U kunt dus de dag en het tijdstip zelf kiezen – ‘s morgens vroeg – in de loop van de dag of ’s avonds tot laat in de nacht. Zelfs het startpunt/stoppunt is compleet vrij, zodat aan de officiële grens-finish geen extra druktes ontstaan.

Inschrijven is niet nodig, dus U loopt geheel kosteloos. Alleen vragen wij allen die dit doen om onderweg of na afloop een ‘post ‘te doen op onze facebook/instagrampagina: @kermisloopputtegrens. Dit mag een foto/selfie zijn, een strava output, een spreuk, een aanmoediging voor anderen, etc. Als aanmoediging/tegenprestatie beloven wij dat we voor iedere originele “post” 1 euro doneren aan een lokaal goeddoel ( dat een duidelijk verband heeft met de gevolgen van CORONA). Wij hopen dat alle sportievelingen begrijpen dat dit geen wedstrijdloop op een afgesloten parcours is. Het gaat louter om de fun en het gevoel, dus het moge duidelijk zijn dat “tijden” niet belangrijk zijn – geen PR’s dus, zelfs wandelen mag. U loopt op de openbare weg en dient dus alle verkeersregels te respecteren. Hetzelfde geld natuurlijk voor de dan geldende CORONA-regels. Het is een individuele vrijblijvende actie op de openbare weg, wij aanvaarden dus geen enkele aansprakelijkheid bij eventuele ongevallen e.d.

Wij noemden al het lokaal goede doel ter bestrijding van de negatieve CORONA-gevolgen die velen hebben getroffen. Wij willen ook graag alle lopers de mogelijkheid bieden om een kleine donatie te doen aan dit goede doel om zodoende een klein stukje verborgen armoede op te heffen. Dit zal mogelijk zijn via het systeem van QR code die U op facebook / website terugvindt. Natuurlijk zullen wij na afloop van de KERMIS verslag doen van deze KERMISLOOP BUBBLE run via website en facebook.